Terwijl de wind met de koude lucht en af en toe sneeuwbuien met een voorzichtig zonnetje  zich aankondigen, ontwaakt het voorjaar. Langzaam ontspruit de natuur en boeren worden actief op het land. Zo ontwaakt de Stichting Vlasoven te Veene ook uit een winterslaap, want het is zaaitijd.

We willen u er deelgenoot van maken. Hebt u een tuintje en wilt u proberen uw eigen vlas te verbouwen? Op zondag 16 april aanstaande houdt de Stichting Vlasoven te Veene aan de Veenweg 1 te Winterswijk Woold een zaaidag. De Stichting gaat een stukje inzaaien en op gezette tijden wordt een demo gegeven van het zaaien en kunt u informatie opvragen bij de ‘zaaiers’. Na de opgedane informatie kunt u voor € 1,00 een zakje met vlaszaad kopen (voldoende voor 1 m2). Het zaad betreft een speciaal ras om sterke vezels te kweken voor de productie van linnen.

Vanaf 10:00 uur kunt u eerst beginnen met een stevige wandeling (keuze uit 9 of 11 km) Tegen betaling van € 3,00 ontvangt u een prachtige route door het natuurrijke en prachtige Achter-Woold, het aangrenzende Duitse gebied en Kotten. Onderweg zijn er de nodige horecagelegenheden. Bij terugkomst is er mogelijkheid voor een kopje koffie/thee en om info in te winnen over het zaaien van vlas. We hebben geen toilet ter plaatse!

Het gezaaide vlas komt mooi op!
De eerste vlasbloempjes
Vorming van de zaaddoosjes
Het geoogste vlas, klaar voor verdere bewerking
Vlasoven te Veene, gemeentelijk erfgoed

Zaaidag bij de vlasoven, wandelen en eigen m2 vlas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *