Het vlas komt mooi op! Foto : Betty Wassink

Na de verplaatsing van de vlasoven naar het Woold willen we nog een positieve actie ondernemen en aanhaken bij de Achterhoekse Vlasspinners met hun actie “Verbouw je eigen vierkante meter vlas!”.

Door de succesvolle deelname van het afgelopen jaar willen we meer mensen de kans geven om mee te doen. Door je bij ons te melden ontvang je gratis vlaszaad voor 1 vierkante meter vlas.

Deze actie valt onder de vleugels van de Oudheidkundige Vereniging Zieuwent – groep Achterhoekse Vlasspinners.

Een vlasoven kan niet zonder vlas en samen willen wij de kennis over vlas en linnen verspreiden. Vlas werd heel veel verbouwd in het buitengebied van Winterswijk en stond aan de wieg van de textielhistorie van Winterswijk.

Vlas heeft een mooi teer blauw bloempje en het is bijna niet voor te stellen dat dit plantje de basis is voor het linnen dat zo heerlijk draagt. Lijkt het je leuk doe dan mee met deze actie en verwonder je over dit gewas.

Eind maart/begin april begin je met het zaaien van vlas, het bloeit dan in juni en kan daarna geoogst worden in juli. Tijdens het groeiseizoen krijg je af en toe een nieuwsbrief waarin de informatie staat die hiervoor van belang is.

Daarnaast zijn er andere werkzaamheden om tijdens de oogsttijd het vlas op te trekken, te drogen enz., maar ook activiteiten te organiseren. Wil je hiermee helpen met een leuke groep vrijwilligers? Lijkt het je leuk geef je dan op.

Mail via: info@vlasoventeveene.nl of vul het contactformulier in op deze site

Mooi vlasbed. Foto: Betty Wassink

Verbouw je eigen vierkante meter vlas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *